Siirry suoraan sisältöön

Kilpailuta laina

Kun olet ottamassa uutta lainaa, muista aina kilpailuttaa lainasi. Kilpailuttaminen takaa sen, että sinä löydät itsellesi parhaiten sopivan lainan. Älä koskaan tyydy ensimmäiseen lainatarjoukseen, vaan hae kätevästi useita lainatarjouksia netistä ja vertaile tarjouksia ennen kuin teet lopullisen päätöksen. Lainoissa on nimittäin huomattavia eroja, joiden vuoksi yksi laina saattaa olla jollekin hakijalle sopiva, mutta ei välttämättä sovi toisen talouteen ollenkaan. Sinun onkin tärkeää miettiä ihan ensin, millaista lainaa olet etsimässä. Lainasumma on se tärkein askel, joka määrittää paljon. Jos olet etsimässä vain pientä summaa, on lainantarjoajia paljon aina pikavipeistä lähtien. Jos taas tarvitsemasi lainasumma on suurempi, eivät kaikki lainantarjoajat välttämättä tarjoa sellaisia summia. Vertailun avulla pystytkin tunnistamaan ne rahoituslaitokset, joilta pystyt kyseisen suuruisia lainoja saamaan. Mitä suurempaa lainaa olet ottamassa, sitä tärkeämpää on tutustua lainan ehtoihin ja kuluihin. Korot vielä yksistään eivät kerro kaikkea, vaan sinun tulee kiinnittää huomiota lainan kokonaiskustannuksiin. Jonkin rahoituslaitoksen korko voi näyttää matalalta, mutta esimerkiksi avausmaksu ja tilinhoitomaksu voivat olla sen verran korkeita, että kyseinen laina ei loppujen lopuksi tulekaan kovin edulliseksi. Saattaa nimittäin olla sellainen tilanne, että joillakin rahoituslaitoksilla ei ole ollenkaan esimerkiksi avausmaksua. Älä siis valitse lainaa ainoastaan alhaisimman koron vuoksi, vaan katso asiaa laajemmalta näkökannalta.

Kilpailuta laina 2024


100 – 60 000€
4.19 – 20 %
1 – 20 vuotta

100 – 60 000€
4 – 20 %
1 – 15 vuotta

1000 – 60 000€
4,41 – 20%
1 – 15 vuotta
kilpailuta laina

Kilpailuta laina maksutta

Lainojen kilpailutus ei koskaan maksa mitään, kun teet sen meidän kauttamme. Pynta auttaa sinua löytämään juuri sinun talouteesi kokonaisuudessaan parhaiten sopivan lainan, joka täyttää kaikki tarpeesi. On tärkeää, että laina ei ole liian suuri. Sinun tehtäväksesi jää siis pohtia, kuinka suuren lainan tarvitset. Jos olet myös miettinyt kuukausittaista maksuerää, jonka pystyisit maksamaan, tai toivomaasi laina-aikaa, on sekin jo eteenpäin. Mitä enemmän olet suunnitellut lainan ottamista, sitä helpommin voit kilpailuttaa lainat. Lainojen kilpailuttaminen alkaa siitä, että teet lainahakemuksen. Sen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja saat lainatarjoukset hyvin lyhyen ajan sisällä. Sinun kannattaa odottaa kaikkien lainantarjoajien tarjouksia, sillä vain siten voit löytää itsellesi parhaimman lainan. Älä siis tee kilpailutusta kiireessä, vaan ota sille aikaa ainakin muutama päivä.

Esimerkki lainanvälittäjät

  • Lendo
  • Zmarta
  • Rahalaitos

Näin lainahakemus tehdään ja näitä tietoja siinä tarvitaan

Lainahakemuksen täyttäminen alkaa siitä, että hakemukseen merkitään haluttu lainasumma sekä laina-aika. Laina-ajan ei tarvitse olla sitova, vaan sitä voi yleisesti ottaen muokata vielä lainantarjoajan kanssa. Monesti myös lainasummaan voi tehdä muutoksia ennen sopimuksen allekirjoittamista. Jotta tarjouksista saisi parhaimman mahdollisen kuvan, on hyvä laittaa lainatarjoukseen kuitenkin haluamansa lainasumma ja laina-aika niin tarkkoina kuin vain mahdollista. Itse hakemuksessa kysytään hakijan tietoja. Täytä hakemukseen omat henkilötietosi, kuten nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja henkilöturvatunnus. Jos haet lainaa yhdessä toisen hakijan kanssa, täytä samat henkilötiedot myös toisen hakijan osalta. Lainahakemuksessa kysytään myös työsuhteen tietoja. Jotkut luotonantajista vaativat vakituisen työsuhteen, kun taas toiset myöntävät lainaa jopa työttömille. Tämäkin riippuu pitkälti lainasummasta. Vakituisen työsuhteen kohdalla työsuhteen kestolla voi joskus olla merkitystä. Mitä pidempään työsuhde on kestänyt, sitä parempana merkkinä se yleensä nähdään. Lainahakemusta täytettäessä on oltava tieto myös omista tuloista niin bruttona kuin nettonakin. Joskus tuloista voidaan vaatia selvityksiä, kuten esimerkiksi palkkakuitteja. Myös asumismenoista ja asumismuodosta sekä omaisuudesta tulee ilmoittaa kertoa. Monia luotonantajia kiinnostaa lainan käyttötarkoitus sekä jo olemassa olevat lainat ja velat. Nekin tulee siis ilmoittaa hakemuksen yhteydessä. Kun hakemus on täytetty, on aika odottaa lainatarjouksia ja valita niistä se kaikkein paras.

Lainojen kilpailutus – mihin kaikkeen lainaa voi hakea

Lainojen kilpailutus meidän kauttamme antaa mahdollisuuden hakea lainaa periaatteessa mihin tahansa tarkoitukseen. Lainaa voi käyttää vaikka asuntolainana, jos ostettava kohde on kohtalaisen edullinen tai jos lainarahan lisäksi on omaa rahaa. Myös auton tai vaikka kalliimpien kodinkoneiden hankinta on yleinen käyttötarkoitus. Lainojen kilpailutus mahdollistaa myös remonttilainan hakemisen, sillä moni luotonantajista tarjoaa niin suuria lainasummia, että niillä hoituu isompikin remontti. Toisaalta joskus loma ja stressitön aika tulee tarpeeseen. Tällöin lainarahalla voi rahoittaa vaikka unelmien lomamatkan. Lainojen kilpailutus pystyy siis toteuttamaan monenlaisia toiveita tai tarpeita. Lainan voi käyttää moneen eri tarkoitukseen, joten meidän kauttamme haetut lainat ovat todella monikäyttöisiä ja hyödyllisiä. Lainojen kilpailutus auttaa monenlaisissa taloudellisissa tilanteissa olevia talouksia löytämään sen itselleen parhaimman lainan. Mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Sen vuoksi sinun on tärkeää pohtia, mitä lainojen kilpailutus sinulle merkitsee. Haluatko kenties edullisimman mahdollisen lainan, vai maksatko mieluusti hieman enemmän, että saat pidemmän maksuajan? Tämä kaikki ja paljon muuta on sinun päätettävissäsi. Tule siis kilpailuttamaan laina ja säästä selvää rahaa. Lainojen kilpailutus ei vie kuin muutaman minuutin, mutta siitä saatu säästö on huomattava!

UKK

Kuinka lainan voi kilpailuttaa?

Lainan voi kilpailuttaa helposti meidän palvelumme kautta. Voit hakea uutta lainatarjousta yhdellä hakemuksella. Saat lainatarjouksen useilta eri luotonantajilta. Sinun tulee vain täyttää tiedot haettavasta lainasta ja merkitä hakemukseen, että tavoitteena on kilpailuttaa laina.

Kuka voi kilpailuttaa lainan?

Aivan kaikki voivat kilpailuttaa lainan. Kilpailuta laina, jos sinulla on jo ennestään lainaa ja haluat saada tietää, voisiko kyseisen lainan saada edullisimmilla ehdoilla. Aivan kaikki voivat siis kilpailuttaa jo olemassa olevan lainan. Sinä voit kilpailuttaa luotonantajat myös silloin, kun olet hakemassa uutta lainaa.

Maksaako lainan kilpailuttaminen mitään?

Lainan kilpailuttaminen ei maksa yhtään mitään. Kilpailuta laina silloin kun haluat. Halusitpa sitten hakea täysin uutta lainaa, kilpailuttaa jo olemassa olevan lainan tai yhdistää useamman lainan, on meidän palvelumme kuin sinulle tehty. Kilpailuta laina kuin laina meillä täysin ilmaiseksi.