Siirry suoraan sisältöön

Lainalaskuri auttaa löytämään sopivan lainan

Kun olet etsimässä uutta lainaa, älä koskaan jätä lainoja vertailematta. Lainalaskuri on kätevä apukeino sopivan lainan löytämiseen. Sinä voit syöttää tiedot siitä, millaisen lainan tarvitset. Lainalaskurin avulla saat paljon tärkeää ja hyödyllistä tietoa eri lainoista. Ehkä havaitsetkin, että miettimäsi laina ei ole sinun talouteesi sopiva. Varsinkin suurten lainojen kohdalla kulut voivat nousta kohtalaisen merkittävään asemaan. Mitä suurempi laina on, sitä enemmän kulujakin tulee olemaan. Sinun on siis hyödyllistä miettiä tarkkaan, kuinka suuren lainan tarvitsetkaan. Tarvittua suuremman lainan ottaminen ei ole koskaan järkevää, sillä se kasvattaa vain sinun kulujasi. Tarkastellaan sitten tarkemmin lainalaskurin hyötyjä ja sitä, kuinka lainalaskuria oikein käytetään.

Lainalaskuri

Lainan määrä:

Lainan korko: %

Laina-aika: kuukausi

Hanki yli 10 ehdotusta toimijoilta, jotka kilpailevat lainasta puolestasi.

lainalaskuri

Näin käytät lainalaskuria

Lainalaskuri auttaa siis selvittämään lainan kokonaiskustannukset. Laina on paljon muutakin kuin tarvittava lainasumma. Jokaiseen lainaan liittyy erinäisiä kustannuksia, jotka vaikuttavat loppujen lopuksi maksettavaan summaan. Lainalaskurilla voi vertailla niin lainan määrää, korkoa kuin maksuaikaakin. Nämä kaikki ovat tärkeitä asioita kuluttajan kannalta, sillä niin lainan kuukausittainen maksuerä, korko kuin maksuaikakin vaihtelevat lainantarjoajien mukaan. Sinun on tärkeää pohtia, haittaako esimerkiksi hieman suurempi korko, jos laina-aika on pidempi. Jotkut haluavat vain maksaa lainan nopeasti pois, kun taas toiset jakavat lainan mieluummin pidemmälle ajalle.

Näitä tietoja lainalaskurissa kysytään

Lainasumma

Kaikki lähtee lainasummasta. Se määrittää kaiken muun, joten on tärkeää, että haluttua lainasummaa pohtii realistisesti ennen lainahakemuksen jättämistä.

Maksuaika

Maksuaikaa vaihtelemalla voi nähdä, kuinka suuri vaikutus eri maksuajalla on kokonaissummaan. Mitä nopeammin lainan maksaa takaisin, sitä edullisemmaksi laina tulee. Eri lainantarjoajat tarjoavat eri pituisia maksuaikoja. Myös lainasumma vaikuttaa tarjottavaan maksuajan pituuteen.

Korko

Monet lainalaskureista antavat mahdollisuuden vertailla lainan kokonaissummaa eri koroilla. Voit siis tarkastella jo etukäteen, kuinka paljon esimerkiksi yhden prosentin koron ero tulee tekemään euroissa.

Tilinhoitomaksu

On yleistä, että jokaisen lainan lisäksi tulee myös tilinhoitomaksu. Se vaihtelee huomattavasti eri lainantarjoajien mukaan. Ota siis selvää, kuinka paljon tilinhoitomaksu voi vaikuttaa lainaan.

Avauspalkkio

Sillä on väliä, onko lainalle määritetty avauspalkkio. Vaikka tuo palkkio maksetaan vain kerran, eli lainan nostamisen yhteydessä, voi sillä olla merkittävä vaikutus lainan taloudellisuuteen.

UKK

Kuinka lainalaskuri toimii?

Lainalaskurin avulla voi laskea muun muassa sen, minkä suuruinen laina sopii itselle. Lainalaskuriin merkitään lainan suuruus ja toivottu takaisinmaksuaika. Näin saadaan tietoa lainan kuukausittaisesta maksusta. Lainalaskurin avulla voi kokeilla eri lainasummia ja maksuaikoja. Näin hakija voi varmistua siitä, että hän kykenee maksamaan lainan takaisin.

Sitooko laskurin käyttäminen minua mihinkään?

Lainalaskurin käyttäminen ei sido vielä mihinkään. Se antaa tietoa siitä, onko lainan hakeminen realistista. Laskurin käyttämisen jälkeen ei myöskään tarvitse tehdä lainahakemusta, jos jokin asia mietityttää. Laskurin avulla voi siis kokeilla täysin vapaasti erilaisia summia ja takaisinmaksuaikoja.

Antaako laskuri realistisen tiedon kuukausittaisesta maksusta?

Ei, laskurin tarkoituksena ei ole antaa realistista tietoa kuukausittaisesta maksusummasta. Sen sijaan laskuri antaa arvion siitä, paljonko kuukausittain takaisin maksettava summa tulee olemaan. Lopullisen summan voi tietää ainoastaan lähettämällä lainahakemuksen ja tutkimalla luotonantajien antamia tarjouksia.