Siirry suoraan sisältöön

Lainaa työttömälle

Työttömyys voi olla seikka, joka vaikuttaa lainan saantiin. Kaikki pankit tai rahoituslaitokset eivät välttämättä myönnä lainaa työttömälle tai edes osa-aikatöissä oleville. Sinun ei kuitenkaan kannata lannistua ja kuvitella, että niin olisi kaikkien luotonantajien kohdalla, sillä myös työttömät voivat saada lainaa. Sen takia me olemme täällä. Voit siis saada lainaa, vaikka et olisikaan tällä hetkellä töissä. Me täällä Pynta FI:ssä autamme sinua etsimään edullisimman lainan kaikkiin tarpeisiin. Voit aloittaa kertomalla meille, kuinka paljon lainaa tarvitset. Se vaihtelee rahoitusyhtiöittäin, kuinka paljon lainaa mikäkin rahoitusyhtiö on valmis lainaamaan. Dinun tarpeesi määrittää siis sen, miltä rahoitusyhtiöiltä ja pankeilta voit saada lainatarjouksen.

Hae nyt

Katso parhaat lainat työttömälle 2024


100 – 2000€
19.9 – 29.6%
3 – 36 kuukautta

100 – 60 000 €
4.19 – 20 %
1 – 15 vuotta

100 – 60 000€
4.19 – 20 %
1 – 20 vuotta

100 – 60 000€
4 – 20 %
1 – 15 vuotta
Lainaa työttömälle

Meidän avullamme sinäkin löydät parhaan lainatarjouksen

Tule etsimään itsellesi paras lainatarjous meidän palvelumme avulla. Sinun ei kannata tuijottaa ainoastaan viitekorkoa, sillä se vielä yksistään kerro kaikkea lainasta. On hyvä kiinnittää huomiota kokonaiskorkoon, johon on laskettu mukaan kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset. Tällaisia kustannuksia ovat esimerkiksi kuukausimaksut ja kaikki muut ylimääräiset maksut, jotka kerryttävät lainan maksuerää. Kun olet hakenut lainaa ja saanut lainatarjoukset useammaltakin rahoitusyhtiöltä ja pankilta, tulee sinun vertailla niitä keskenään. Lainatarjoukset voivat erota huomattavasti toisistaan. Ne voivat erota toisistaan niin lainasumman, takaisinmaksuajan, kuukausittaisen erän kuin koronkin osalta. Sinun on tärkeintä löytää itsellesi kaikin puolin paras ja sopivin laina. Paras laina ei välttämättä ole sellainen, jonka korko on pienin. Paras laina voi joissakin tapauksissa olla sellainen laina, joka joustaa tarvittaessa. Voit mahdollisesti saada yhden tai kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa.

Lainaa työttömälle tärkeisiin menoihin

Myös työtön tarvitsee lainaa, sillä työttömälläkin on kuluja aivan kuin kaikilla muillakin. Työttömyys ei olekaan tänä päivänä este lainan saamiselle. Toki rahoituslaitokset ja pankit ovat tarkkoja rahoistaan ja ne saattavat vaatia jonkinlaisia liitteitä lainahakemuksen tueksi. Pääsääntöisesti sinulla on kuitenkin mahdollisuus saada ainakin pienempiä lainasummia monilta eri luotonantajilta. Voit selvittää lainansaantimahdollisuutesi kääntymällä meidän puoleemme. Pynta auttaa sinua, kun etsit lainaa työttömälle. Älä siis jää yksin tämän asian kanssa, vaan käänny meidän puoleemme ja tule kokeilemaan meidän palveluamme. Saat lainaa työttömälle hyvin nopeasti, monesti jopa saman päivän aikana.

laina pankista työttömille

Laina pankista työttömille

Työttömät ovat yhteiskunnan ryhmä, jolla on eniten vaikeuksia saada lainaa, sitä ei voi kiistää. Muiden ryhmien, kuten opiskelijoiden, yksinasuvien ja erittäin velkaantuneiden, takaisinmaksukyky on hyvin heikko. Lainan saaminen ei kuitenkaan ole mahdotonta, ja hakemuksen tekeminen on täysin ilmaista.

Jotta hakemus olisi hyvä ja todennäköisimmin hyväksytty, sinun on selitettävä, miksi olet työtön. Jos työttömyytesi johtuu siitä, että olet työn välillä, se voidaan perustella työsopimuksella. Toinen tapa lisätä mahdollisuuksiasi tulla hyväksytyksi on osoittaa jonkinlainen maksukyky. Tämä voi olla säästämiäsi rahoja tai työtiliä.

Suurten pankkien puoleen kääntyminen ei ole helpoin vaihtoehto. Sen sijaan suosittelemme kääntymään pienempien ja joustavampien lainanantajien puoleen. Jos kyseessä on henkilökohtainen laina, mahdollisuutesi ovat paremmat kuin jos kyseessä on luottotiedottomille tarkoitettu asuntolaina.

Esimerkkejä pankin lainoista työttömille

 • VIPPI
 • Ferratum
 • Freedom Rahoitus
 • LIMIITTI
 • Saldo

Hakeminen työttömänä: Hakuprosessi, vaadittavat asiakirjat ja hyväksymisaika

Työttömänä lainanhakijana hakuprosessi voi vaihdella lainanantajasta riippuen, mutta yleisesti ottaen noudatetaan seuraavia vaiheita:

1. Tutki ja valitse lainanantaja

Ennen lainan hakemista on tärkeää tutkia eri lainanantajia löytääksesi parhaiten tarpeisiisi sopivan vaihtoehdon. Ota huomioon tekijät, kuten korkotasot, takaisinmaksuehdot ja kelpoisuusvaatimukset. Työttömänä hakijana saatat haluta keskittyä lainanantajiin, jotka ovat joustavampia ja valmiita myöntämään lainoja ilman vakaata tuloa.

2. Valmistele tarvittavat asiakirjat

Kerää kaikki tarvittavat asiakirjat lainahakemuksen tueksi. Vaikka vaatimukset voivat vaihdella lainanantajien välillä, yleisiä asiakirjoja ovat:

 • Henkilöllisyyden todistaminen: Voimassa oleva passi, ajokortti tai henkilökortti.
 • Asuinpaikan todistaminen: Lasku tai vuokrasopimus, josta käy ilmi nykyinen osoitteesi.
 • Tulotodistus: Vaikka sinulla ei olisi säännöllistä palkkaa, voit toimittaa asiakirjoja, jotka osoittavat vaihtoehtoiset tulonlähteet, kuten työttömyyskorvaukset, elatusavut tai sijoitustulot.
 • Pankkilausunnot: Lainanantajat voivat pyytää pankkilausuntoja viimeisiltä 3-6 kuukaudelta arvioidakseen taloudellisen tilanteesi ja kykysi maksaa laina takaisin.
 • Luottohistoria: Jotkut lainanantajat saattavat vaatia luottoraportin luottokelpoisuutesi arvioimiseksi.
 • Työhistoria: Anna yksityiskohtia aiemmista työpaikoistasi, mukaan lukien nykyisen työttömyytesi syy.

3. Täytä lainahakemus

Täytä lainanantajan antama lainahakemuslomake. Tämä voidaan tehdä joko verkossa tai henkilökohtaisesti, riippuen lainanantajasta. Varmista, että kaikki annetut tiedot ovat tarkkoja ja täydellisiä, koska epäjohdonmukaisuudet voivat aiheuttaa viivästyksiä hyväksymisprosessissa.

4. Lähetä hakemus ja vaaditut asiakirjat

Kun olet täyttänyt hakemuslomakkeen ja kerännyt kaikki tarvittavat asiakirjat, lähetä ne lainanantajalle. Hakemuksen lähettämisen jälkeen lainanantaja tarkistaa asiakirjat ja arvioi, täytätkö lainan saamisen kriteerit.

5. Odota hyväksyntää ja rahoitusta

Hyväksymisaika vaihtelee lainanantajien välillä. Joissakin tapauksissa saatat saada päätöksen muutamassa tunnissa, kun taas toiset voivat kestää useita päiviä tai jopa viikkoja. Muista, että hakemuksen käsittelyaika voi riippua myös siitä, kuinka nopeasti toimitat vaaditut asiakirjat.

6. Lainan vastaanottaminen ja takaisinmaksun aloittaminen

Kun lainasi on hyväksytty, varat siirretään yleensä suoraan pankkitilillesi. Tässä vaiheessa voit käyttää rahaa tarpeidesi mukaan. Muista noudattaa lainanantajan takaisinmaksuaikataulua ja ehtoja, jotta et kohtaa ongelmia tulevaisuudessa.

Kun haet lainaa työttömänä, ole valmis kohtaamaan tiukempia vaatimuksia ja mahdollisesti korkeampia korkoja. Kuitenkin huolellisella suunnittelulla ja oikean lainanantajan valinnalla voit löytää sopivan rahoitusvaihtoehdon tilanteestasi huolimatta.

UKK

Voiko työtön saada lainaa?

Työtön voi saada lainaa aivan samaan tapaan kuin töissä käyväkin. Monet rahoitusyhtiöt ja pankit eivät näe työttömyyttä lainansaannin edellytyksenä, mutta toki eroja voi olla. Myös esimerkiksi myönnettävä laina voi olla suuruudeltaan eri silloin, jos lainaa hakeva ei ole töissä.

Miten hakea lainaa työttömälle?

Lainaa työttömälle voi hakea meidän kauttamme osoitteessa Pynta.fi. Hakemuksen täyttäminen netissä vie vain muutaman minuutin ja saat useita kymmeniä lainatarjouksia yhdellä ainoalla hakemuksella.

Paljonko työtön voi saada lainaa?

Lainalle ei voi määrittää erikseen mitään kattoa, vaan kaikki riippuu tilanteesta ja luotonantajasta. Jotkut luotonantajista tarjoavat pienempiä lainoja kuin toiset. Jotkut myös asettavat erikseen lainakaton silloin, kun hakijalla ei ole töitä.